У мом крају, сви знају...


dg_logo.JPG

... лепо да причају.


Драге колеге, учитељи и наставници, драга децо,
Добродошли у нашу лингивистичку радионицу.
Осмислиле смо је са идејом да се овде срећемо, говоримо, слушамо, упознамо и учимо једни од других. Желимо да нам се придружите из што више различитих крајева наше земље да бисмо заједно откривали тајне нашег језика и његових особености, да уочавамо разлике звучања и значења речи и њихове употребе, да сазнајемо порекла имена и уживамо у причама и веровањима.
Надамо се да ће вам време проведено са нама бити корисно и интересантно. Ову радионицу смо започеле са учитељицама и њиховим ученицима из четири школе: ОШ ,,Свети Сава'' из Бачке Паланке (Анкица Дамјанов и Драгана Менчик), ОШ ,,Жарко Зрењанин'' из Новог Сада (Љиљана Јовановић), ОШ ,,Ђура Јакшић'' из Орешковице (Славица Гомилановић) и ОШ ,,Јанко Веселиновић'' из Шапца (Жељка Бојић) али прижељкујемо велики број нових учесника, нових дечијих гласова и наречја. Циљ нам је да ова мапа буде равномерно попуњена и разнобојна.

_учесника.jpg

Потрудићемо се да вам осмислимо занимљиве садржаје, креативне задатке и пружимо потребну помоћ и сарадњу. А од вас, за узврат, очекујемо само да нам се прикључите и заједно са нама уживате.


Нада Пуртић, професор енглеског језика, ОШ ,,Жарко Зрењанин'', Нови Сад
Славица Јурић, професор српског језика, ОШ ,,Свети Сава'', Бачка Паланка